Senaste inläggen

Bantare väger sig
Fasta för en positiv hälsoeffekt!
  • 02 Nov, 2021

Svält är en okontrollerad situation när du inte har och inte får tillgång till mat. Fasta är kontrollerad, du har mat och kan frivilligt avstå från den. En populär metod är 5:2 dieten. Man fastar två av fem dagar. En nyare variant är den periodvisa fastan. Du skall avstå från mat 12 till 14 timmar sammanhängande varje dygn. Den tiden får gärna inkludera en natt. Om du alltså inte äter efter middagen, sover åtta timmar och väntar med frukost några timmar är det klart till nästa kväll efter middagen.

Piggare ögon
  • 17 Oct, 2021

Vi går mot mörkare tider och det är lätt att känna sig trött och dessutom se hängig ut. Det finns dock knep för att få dina ögon att se piggare ut och då både vad det gäller smink och vad du bör äta. En viktigt sak att tänka på är att huden under dina ögon är tunnare än på andra ställen i ditt ansikte och saknar naturliga oljor. Därför bör du vara noggrann med de produkter du använder och använda en mildare rengöring samt en kräm avsedd för ögonen.

Ett tjockt hår
Tips på vitaminer för håret
  • 24 Sep, 2021

Att vårt hår behöver vitaminer är kanske inte något alla är medvetna om. Men vitaminer för håret är viktigt för att det ska må bra och vara hälsosamt. Om du upplever håravfall så kan detta vara för att du lider av vitaminbrist. Trots att bra inpackningar kan hjälpa ditt hår är kost och vitaminer det som håller håret friskt. Nyckeln till friskt hår ligger i roten så det gäller att du får i dig rätt vitaminer.