Tips på vitaminer för håret

  • 24 Sep, 2021

Ett tjockt hår

Att vårt hår behöver vitaminer är kanske inte något alla är medvetna om. Men vitaminer för håret är viktigt för att det ska må bra och vara hälsosamt. Om du upplever håravfall så kan detta vara för att du lider av vitaminbrist. Trots att bra inpackningar kan hjälpa ditt hår är kost och vitaminer det som håller håret friskt. Nyckeln till friskt hår ligger i roten så det gäller att du får i dig rätt vitaminer.

Hitta rätt vitaminer för håret

Det är inte alltid enkelt att veta var du ska börja för att hitta rätt vitaminer. Trots att vitaminer naturligt kommer från din kost så är det svårt att få i dig rätt vitaminer dagligen för ditt hår. Vardagen är allt mer stressig för att hinna med att få i sig en balanserad kost. Vi på Power fruits har ett stort utbud av vitaminer för att hjälpa ditt hår att bli friskt och för att hålla sig friskt. Att äta rätt vitaminer är heller inte enbart bra för håret, men även huden och ditt övriga mående.

Rätt vitaminer för ditt hår

Vitamin A är en av de viktigaste vitaminerna för ditt hår. Förutom att vara bra för håret är denna vitaminen även bra för din hud. Du kan så klart få i dig A Vitamin i din diet genom att äta morötter, sötpotatis och melon, men det är svårt att få i dig rätt mängden av A Vitamin som din kropp behöver. Det är däremot viktigt att du inte får i dig allt för mycket heller. A Vitamin stöttar sebumproduktionen vilket är en naturlig olja som hjälper ditt hår att bli fuktat. Utan den naturliga oljan blir det lätt att ditt hår bryts av. Vi rekommenderar alltid att du tar kontakt med lâkare om du har problem varaktigt håravfall. Vid ärftligt håravfall är en hårtransplantation den enda metod dom ger ett permanent resultat.

Mat som är bra för ditt hår

Vitaminer kommer naturligt i maten som vi äter. Så för att få bra vitaminer för håret borde du först kontrollera din kost. Lax är något som är bra för ditt hår då det innehåller protein som är bra för håret. Gul paprika, ägg, solrosfrön, avokado och mandlar är även bra för ditt hår.

Vilken är den dästa vitaminen för hår?

Förutom Vitamin A finns det även andra vitaminer som du behöver få i dig för ditt hår. Brist på D-vitamin är något som är kopplat till alopecia areata, vilket är ett form av håravfall. Anledningen till att D vitamin är bra är att det främjar en hälsosam hårsäcksfunktion. D Vitamin är något som du får genom att vara ute i solen, men även i mat som fet fisk. Vitamin C är en annan vitamin som är viktig för ditt hår. Vitamin C hjälper till med kollagen som är en proteinkälla för hårstrån. Låga nivåer av Biotin är också kopplade till att man tappar hår. Du får i dig detta genom fläsk, ägg, lax och nötkött.

Tecken på att du har brist på vitaminer för håret

Att tappa mycket hår är vanligtvis ett tecken på att du inte får i dig tillräckligt med vitaminer för ditt hår. Du kan ofta se detta när du borstar ditt hår. Att tappa lite hår dagligen är naturligt, men är det för mycket kan det vara ett tecken på för lite vitaminer. Kala fläckar är ett tecken på vitaminbrist. Om ditt hår inte ser bra ut eller om styrkan av håret är sämre är detta också ett tecken på vitaminbrist.