Så kan du använda korngräs i smoothies och andra mellanmål

  • 05 Apr, 2022

En grön smoothie

Korngräs är ett naturligt pulver som är fullproppat med klorofyll. Det är rikt på näring och ett enkelt sätt att få i sig en bra blandning av mineraler och vitaminer. Det är ett kosttillskott som kan användas på många sätt men ett av det populäraste sätten är att blanda i en smoothie. Du kan även göra det som kallas för korngräsjuice.

Mixa med frukt

Du behöver inte många ingredienser för att göra en god smoothie med korngräs. Du kan till exempel blanda i lite äpple och banan som en bra bas. Idag kan du köpa din hälsokost online och få det levererat direkt hem till dörren. Då kan du enkelt passa på att köpa ett lager och alltid ha hemma. En smoothie blir godast om man även har i någon vätska. I många fall funkar det med vanligt vatten.

Det blir allt populärare med ekologisk mat vilket är perfekt för den som vill leva hälsosamt. Du kan till exempel strö över lite korngräs över din sallad som en spännande krydda. Du kan även köpa hem lite ekologisk yoghurt och strö över gräset. Det finns många goda och omväxlande alternativ.

Så gör du juice med korngräs

Du kan enkelt göra din egen korngräsjuice genom att köpa hem lite pulver. Sedan blandar du bara med vatten och dricker som den är. Eventuellt kan du även ha i lite citron. Du kan även ha juicen som bas i en smoothie eller i annan matlagning. Något annat som är väldigt gott att blanda i är mandlar. Du kan dessutom köra allt i mixern och hälla upp i en flaska. Denna variant kan du dessutom ta med dig om du vill äta på språng.

Korngräs är väldigt användbart om du vill göra en detox. Då renar du koppen på alla gifter genom att bara dricka juicer under en viss tid. Det normala är att man kör under en period på fyra veckor. Då kan du använda dig av en rad olika kosttillskott inklusive korngräs. Det är särskilt bra för din mage med tanke på den höga fiberhalten.

Ta korngräs varje dag

Om du vill må bättre på sikt är det bra att börja med korngräs dagligen. Du kan till exempel blanda med vatten och dricka det varje morgon om du inte alltid har tid att göra en smoothie. Man rekommenderar att använda cirka två teskedar om dagen. Läs alltid på varje enskild förpackning för att få exakta mått och instruktioner. Den höga halten klorofyll bidrar till att kroppen gör sig av med slaggprodukter.

Med korngräs i din diet är du ett steg närmare en hälsosam livsstil. Det är ett väldigt omväxlande livsmedel som du kan använda på flera olika sätt varje dag.